מדידה והערכה של פרוייקטים בין דוריים
למה בכלל למדוד?
האם אנחנו מייצרים אימפקט חיובי? או שאולי אפילו יוצרים נזק וחברה גילנית בלי לשים לב?
חשוב לבצע הערכה ומדידה של פרוייקטים בין דוריים כדי להבין האם ועד כמה הם משפיעים לטובה על המשתתפים ומשתתפות בפעילות.
כולנו יודעים שפעילות חברתית דורשת משאבים, כיום בעולם הפילנתרופי והעסקי מקובל להגיש בקשות המבוססות על מדידת אימפקט חברתי חיובי. בואו נצעד לשם יחד!
מה מודדים?
כמות שעות של אינטראקציה - מידת המעורבות
מדידה של משך הזמן שהמשתתפים עוסקים בפעילויות בין הדורות הוא חשוב וכדאי לתעד אותו, בין אם שעות האינטראקציה קשורות להצלחת התוכנית ובין אם לא, מדובר במידע אינפורמטיבי חשוב. עם זאת, חשוב לתעד גם את רמת המעורבות במהלך הפעילות מכיוון שלאינטראקציות באיכות גבוהה יותר יכולה להיות השפעה גדולה יותר מאשר לאורך האינטראקציה.
רמת שביעות הרצון של המשתתפים
רמת שביעות הרצון של המשתתפים היא בעלת חשיבות עליונה בקביעת הצלחתן של תוכניות בין -דורות. גם אם המשתתפים מרוויחים הרבה מהתוכנית בהיבטים אחרים, אם הם אינם מרוצים מהתנהלות התוכנית אז התוכנית לא השיגה את מלוא הפוטנציאל שלה. הרצון להשתתף בתוכנית יאפשר לבני שני הדורות להפיק את המרב מזמנם.
כישורים חדשים שנלמדו
פיתוח כישורים חדשים לאורך התוכניות הבין -דורות חיוני להערכת הצלחת התוכנית. בעוד שדורות ותיקים עשויים ללמוד כיצד להשתמש באינטרנט או בטכנולוגיה, הדורות הצעירים לומדים על סבלנות, כבוד ותובנה לגבי אופן הפעולה של העולם.
הגדלת מספר מערכות היחסים התומכים של המשתתפים
חיוני שאחרי ההשתתפות בתוכניות בין -דוריות, המשתתפים הצעירים והבוגרים יותר ירגישו שהם יצרו מערכות יחסים אמיתיות ותומכות. מערכות יחסים אלה יתמכו במימוש העצמי של המשתתפים ויסייעו לביטוי הטוב ביותר של עצמם. חשוב לבדוק אם תוכניות בין -דוריות מסוגלות להוסיף ואפילו מערכת יחסים אמיתית נוספת שזוכה להצלחה עבור המשתתפים.
בחינת שינויים במדדים של בדידות, דיכאון, בריאות נתפסת ומסוגלות עצמית בקרב האוכלוסייה הותיקה
שינויים במדדים שונים הם מדד מעניין לבדיקה ממגוון סיבות. זו לא בהכרח מטרה של התוכנית, אלא לבחון כיצד המשתתפים גדלים ומתפתחים לאורך כל זמנם בתכנית יכולים לספק תובנה רבה לגבי מה שנצבר מהתכנית. בנוסף, זה יכול לספק לתוכנית משוב על מה שהם עושים טוב ועל תחומים שניתן לשפר, במיוחד אם עמדות וערכים משתנים בצורה שלילית.
ביצוע מבחנים המעריכים כישורים שונים לפני ואחרי הפעילות כמו תפקוד קוגנטיבי, התפתחות רגשית-חברתית ויכולות פיסיות
הערכת התפקוד הקוגניטיבי, ההתפתחות החברתית -רגשית והיכולות הגופניות של המשתתפים הינה הכרחית בשיפוט יעילותן של תוכניות בין -דוריות. פיתוח מיומנויות בכל שלושת התחומים הללו הם חלק בלתי נפרד ממטרותיהם של תוכניות בין -דוריות. מקובל כי אם המשתתפים אינם משתפרים בתחומים אלה, יש להעריך את התוכנית מחדש. כישורים אלה אצל המשתתפים צריכים להיבחן בתחילת התכנית ובהדרגה לאורכה או בסופה.
איך מודדים
ראיונות
מילוי משובים
העברה של שאלונים
יצירת שיתוף פעולה וביצוע מחקר אקדמי